احتمالا شما هم تا به حال اسم ضدآفتاب فیزیکی یا مینرال (Mineral or Physical) و شیمیایی (Chemical) را شنیدهاید و این سوال برای شما پیش آمده است که این دو، چه تفاوتی با هم دارند؟ در این مقاله میخواهیم تمامی نکات راجع به این دو ضدآفتاب را برای شما عنوان کنیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
ضدآفتاب مینرال یا فیزیکی
ضدآفتاب های مینرال در واقع به آن دسته از ضدآفتاب هایی گفته میشود که فرمولاسیون ملایمتری داشته و برای پوستهای حساس مثل پوست کودکان، پوستهای مستعد اگزما و … مناسب است. این ضدآفتاب ها برای پوست به مانند یک سد دفاعی عمل کرده و نور آفتاب را منعکس میکند؛ در واقع به اشعه خورشید، اجازه ورود به پوست را نمیدهد. که این از دیگر تفاوتهای ضدآفتاب فیزیکی و شیمیایی است.
این ضدآفتاب ها از 2 ماده اصلی به نامهای زینک اکساید و دی اکسید تیتانیوم تشکیل شدهاند که هر دوی اینها توسط FDA امریکا تایید شدهاند.
بهترین ضدآفتاب مینرال
تا اینجا در مورد ضدآفتابهای مینرال صحبت کردیم و متوجه شدیم که کاربرد و عملکرد آن به چه صورت است. اما باید بدانیم که ویژگیهای یک ضدآفتاب (فیزیکی و شیمیایی) خوب چیست؟
ویژگیهای یک ضدآفتاب خوب
- حاوی SPF مناسب باشد. تحقیقات نشان میدهد که اگر SPF ضد آفتاب شما، بین 30 تا 50 باشد، تا 97% از پوست شما در برابر اشعههای مضر نور خورشید، محافظت میکند.
- یک ضد آفتاب مناسب چه فیزیکی و چه شیمیایی، از پوست شما در برابر طیفهای گستردهتری از اشعههای آفتاب مانند UVA و UVB محافظت میکند.
- مقاومت در برابر آب: ضدآفتاب فیزیکی و شیمیایی نباید به هنگام تعریق و تماس با آب، از پوستتان پاک شود. پس ضد تعریق و مقاوم بودن ضدآفتاب به آب، از دیگر ویژگیهای یک ضدآفتاب مناسب است.
مزایای استفاده از ضدآفتاب مینرال
- ضدآفتاب های مینرال، به محض استفاده، یک لایه حفاظتی بر روی پوست ایجاد میکنند و بلافاصله پس از استفاده، میتوانید در معرض نور خورشید قرار بگیرید.
- این ضدآفتاب ها به دلیل حفاظت عالی، مانع از آسیب دیدگی پوست میشوند.
- همچنین به دلیل حفاظت بالا، مانع از ایجاد چین و چروک و علائم پیری میشود.
- سریعا جذب پوست نمیشود و همین امر باعث ایجاد لایه حفاظتی روی پوست میشود.
- برای پوستهای حساس و مستعد اگزما بسیار مناسب است.
- برای خانمهای باردار بهترین گزینه است.
معایب ضدآفتاب های فیزیکی
- برخی از ضدآفتاب های فیزیکی، لایهای سفید بر روی پوست ایجاد میکنند که با رنگ طبیعی پوست سازگار نبوده و ظاهر خوشایندی به پوست نمیدهد.
- به دلیل غلظت بالا، باعث ایجاد حس سنگینی بر روی پوست میشود که همین امر میتواند در پوستهای حساس باعث بروز آکنه و جوش شود.
- در بسیاری از موارد، مشاهده شده که ضدآفتاب های مینرال، پیل میشوند.
ضدآفتاب های شیمیایی
در ساختار ضدآفتاب های شیمیایی از موادی همچون آووبنزون، اکسی بنزین و .. به کار میرود که با جذب اشعه فرابنفش و تبدیل آن به گرما، مانع از آسیب رسیدن به پوست میشود. که این از دیگر تفاوتهای ضدآفتاب فیزیکی و شیمیایی است.
مزایای استفاده از ضدآفتاب های شیمیایی
- ضدآفتاب های شیمیایی به هیچ عنوان بر روی پوست ایجاد حس سنگینی نمیکنند.
- کاملا جذب پوست میشوند و لک سفید بر جای نمیگذارند.
- کاملا در برابر آب و تعریق مقاوم هستند و در مقایسه با ضدآفتاب های فیزیکی، قیمت مناسبتری داشته و در دسترس هستند.
معایب استفاده از ضدآفتاب های شیمیایی
- ضدآفتاب های شیمیایی خطر تحریکات و آلرژی پوستی را افزایش میدهند.
- برای استفاده دور چشم مناسب نیستند.
- منافذ پوست را میبندند و پوست را مستعد آکنه میکنند.
- حتما باید 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب، بر پوست اعمال شوند.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تفاوتهای شاخص بین ضدآفتاب های فیزیکی و شیمیایی را برای شما شرح دهیم. به شما توصیه میکنیم که با مراجعه به یک متخصص پوست، تایپ پوستی خود را شناسایی کرده و بهترین ضدآفتاب مناسب با وضعیت سلامت پوست خود را تهیه کنید.